Coxatroza. Cele mai bune Exerciții de Kinetoterapie

Ai coxartroză? Unul din părinții tăi au coxartroză și vrei să îi ajuți? Vrei să reduci durerea din șold și nu știi ce poți să faci, după ce ai încercat toate medicamentele? Șoldul este articulația dintre bazin și coapsă. Articulația este formată din capul femural, care are formă sferică, și cavitatea acetabulară. Între cele două…

min read

recuperare-dupa-coxartroza

Ai coxartroză?

Unul din părinții tăi au coxartroză și vrei să îi ajuți?

Vrei să reduci durerea din șold și nu știi ce poți să faci, după ce ai încercat toate medicamentele?

Șoldul este articulația dintre bazin și coapsă.

Articulația este formată din capul femural, care are formă sferică, și cavitatea acetabulară. Între cele două există un strat protector de țesut cartilaginos care acționează ca un tampon și care asigură mișcarea netedă și uniformă a articulației.

De-a lungul anilor, acest țesut se poate deteriora.

Coxartroza este reprezentată de degradarea lentă, progresia ireversibila a cartilajului articular de la nivelul soldului.

Artroza afectează articulația în ceea ce privește funcționarea mecanică a acesteia și, gradual, duce către distrugerea completă.

Cunoscuta si sub denumirea osteoartrită, aceasta este una dintre cele mai invalidante afecțiuni la nivel mondial, deoarece afectează semnificativ calitatea vieții pacienților.

Ce funcționează?

Probabil ai încercat să reduci durerea cu medicamente, poate ai făcut împachetări cu nămol, ai făcut electroterapie, tot felul de cure și metode dar durerea este încă acolo. Te trezești dimineața cu aceeași durere.

Singura metodă care te v-a ajuta pe termen lung este KINETOTERAPIA!

Tratamentul Conservator – Kinetoterapia

Vom crește mobilitatea articulară, creem mai mult spațiu intr-articular, creștem forța musculară și din cauza aceasta vei reuși să-ți îmbunătățești calitatea vieții. Lucrând împreună vom reușii să scădem durerea care o ai în articulație.

Acest proces o să dureze, nu o să vezi schimbarea atât de repede ca la medicamente, dar este singura modalitatea care te v-a ajuta pe termen lung.

Așa că haide să vedem care sunt cele mai bune exerciții pe care le poți face dacă ai Coxartroză.

Îți recomand să faci acest program în fiecare zi și pentru început 3 serii de câte 10 repetări este perfect.

Precauții

Dacă programul este făcut de unul din părinții tăi, să stai lângă ei când îl face. Dacă vezi că obosește să se oprească, scazi repetările la 5 și să facă un minim de 2 serii. O să vezi că la început este un pic mai greu, dar asta până începe și se obișnuiește cu exercițiile.

Exercițiile de la sfârșit le poți face doar dacă este într-o stare foarte bună.

Urmărește videoclipul de mai jos pentru a începe primele exerciții!