Primele zile după ENTORSĂ de GLEZNĂ. Fractură de Gleznă. Dureri de Gleznă

Te doare glezna? Ți s-a umflat glezna? Ai o Entorsă de Gleznă sau chiar o Fractură? Vrei să revii cât mai rapid la sportul practicat? Vrei să scapi de durere, să-ți îmbunătățești mobilitatea și să crești forța? Glezna este articulația cu cele mai frecvente accidentări in sport. În fotbalul internațional, entorsele de gleznă constituie intre…

min read

recuperare-dupa-fractura-glezna-targu-mures

Te doare glezna? Ți s-a umflat glezna?

Ai o Entorsă de Gleznă sau chiar o Fractură?

Vrei să revii cât mai rapid la sportul practicat?

Vrei să scapi de durere, să-ți îmbunătățești mobilitatea și să crești forța?

Glezna este articulația cu cele mai frecvente accidentări in sport. În fotbalul internațional, entorsele de gleznă constituie intre 11 si 23% din toate accidentările înregistrate în timpul competițiilor FIFA.

La jucătorii amatori, copii și adolescenți, entorsele de gleznă sunt mai frecvente, reprezentând 35% din toate accidentările.

Cele mai multe Entorse ale Gleznei sunt Leziuni necomplicate ale complexului lateral ligamentar.

Mecanismul tipic de accidentare, a unei entorse simple, implică inversia și flexia plantară.

Tratament

După ce ai fost la doctor și ți-a zis că ai o entorsă și ai primit antiinflamatoare și poate chiar heparină dacă ți-a pus piciorul în ghips(în acest caz începem modalitățiile după ce dăm ghipsul jos!) o să poți începe aceste modalități din primul moment!

Este un alt mod de a Recupera o Entorsă de Gleznă și înainte de a spune nuu, eu nu așa fac sau nuu așa mi-a zis Kinetoterapeutul meu de la echipă, încearcă să vezi ce se întâmplă!!

Hidroterapia și Masajul

Astăzi am să-ți explic cum să faci hidroterapia și masajul, și ce beneficii au ele, dacă le incorporezi în primele momente după o Entorsă de Gleznă!

Ne interesează să fie un flux sanguin sănătos! Nu vrem să punem gheață și să prevenim ca macrofagele să ajungă în zona afectată! Chiar din contră, vrem ca acest proces să fie foarte rapid, ele să ajungă cât mai repede în zona afectată și o facem prin creșterea circulație sanguine la nivelul gleznei!

Acest lucru ne v-a ajuta să aducem nutrienții necesari care ajută la recuperarea mai rapidă a gleznei și să scoatem toate “resturile”, “deșeurile” care s-au adunat acolo, în urma traumatismului!

Uite ce ai de făcut!

Pasul 1 – Hidroterapia

Te pui în fund la marginea vanei, o să ai nevoie și de un lighian sau ceva mai mare să aduni apa caldă, ceva destul de mare care să-ți permită să-ți miști piciorul încet în ea!

Dă drumul la apă caldă, iar pentru 1 minut o să ți dușul deasupra gleznei, asupra zonei afectate, unde vezi că este și un pic umflat, dar să nu te arzi, să-ți fie cât de cât comod!

După aceea timp de 30 de secunde dai drumul la apă cât poți de rece și ți la fel deasupra gleznei, te plimbi cu dușul pe toată glezna, nu lași nici un colț neatins!

O să faci acest proces de 7 ori, sfârșind cu apă caldă, deci de 4 ori apă caldă de 3 ori apă rece!

Asta îți v-a pompa sângele foarte bine. Poti face acest tratament la dus sau alternand intre 2 lighiane, unu cu apa rece si unu cu calda.

La sfârșit lași piciorul să stea în apă caldă pentru 3 minute.

În timp ce piciorul este în apă caldă, încearcă să-l miști cât poți de mult. Îl poți mișca în față spate, împingi degetele și după aceea le tragi spre tine, poți să miști lateral, să faci cercuri mici. Toate aceste mișcări să le faci cât îți permite piciorul, să nu te doară atunci când faci!

Este normal să simți un pic că te ține sau că parcă ai ca o febră musculară, dar să nu te doară!

Poți să faci hidroterapia dacă glezna se umflă, te doare, sau o simți rigidă. Este un instrument excelent de utilizat atunci când ai nevoie! Deci se poate folosii în mai multe probleme!

Pasul 2 – Masajul

Eliminarea umflăturii este pasul doi.

Pentru a face acest lucru, vom incorpora tehnici specifice de masaj, care sunt cele mai bune pentru ruperea țesutului cicatricial și îndepărtarea manuală a umflăturii de la gleznă.

Prin masarea zonei, puteți ajuta la reducerea umflăturii din articulație mult mai repede decât pur și simplu dacă am aștepta ca acesta să se reducă singură. Masajul crește nutriția mușchilor și articulațiilor și ajută organismul să elimine “deșeurile” din articulație.

Pe scurt, ajută organismul să se redreseze mai repede și mai bine decât dacă nu am face nimic.

Întrucât îți vei masa glezna foarte mult ca parte a reabilitării tale îți sugerez să folosești uleiul de ricin care are beneficii extraordinare de vindecare si îmbunătățeste semnificativ capacitatea corpului de a vindeca o entorsă de gleznă.

Masajul este ideal chiar DUPĂ hidroterapie.

Să masezi zona fără a provoca foarte multă durere. Folosește cea mai bună judecată în ceea ce privește presiunea, dar folosește cât mai multă presiune posibil pentru cele mai bune rezultate.

În mod ideal, ar trebui să masezi glezna timp de aproximativ 5-10 minute. Pune niște ulei de ricin pe gleznă și începe să masezi printr-o mișcare de jos în sus, de la gleznă la gambă.

Cum trebuie să fac masajul?

Ideea principală este de a masa spre inimă, de unde toate deșeurile vor fi pompate la ficat și rinichi pentru a fi îndepărtate în siguranță din corp. Pe lângă masajul gleznei, din când în când du-te cu mâna până sus, peste genunchi spre coapsă.

După ce ai terminat de masat zona, mai toarnă un pic de ulei de ricin și pune o șosetă să compreseze glezna.

Ar trebui să te concentrezi să faci acești doi pași împreună de cel puțin 2-3 ori pe zi în prima săptămână, dimineața și seara. Apoi, în timpul zilei, te poți concentra pe stretching și exerciții, care sunt la pasul trei al recuperării tale!

Urmărește videoclipul de mai jos pentru a vedea cum trebuie să masezi zona afectată!

Contact
×