Fractura de Claviculă

Ai avut o Fractură de Claviculă? Nu știi care sunt primii pași pe care trebuie să-i faci? Vrei să începi primele exerciții și nu știi care sunt acelea și cănd le poți începe? Salut, sunt Bogdan Rus, fizioterapeut și fondatorul 210 kineto și astăzi am să-ți vorbesc despre Fractura de Claviculă și am să te ajut să…

min read

fractura-de-clavicula

Ai avut o Fractură de Claviculă?

Nu știi care sunt primii pași pe care trebuie să-i faci?

Vrei să începi primele exerciții și nu știi care sunt acelea și cănd le poți începe?

Salut, sunt Bogdan Rus, fizioterapeut și fondatorul 210 kineto și astăzi am să-ți vorbesc despre Fractura de Claviculă și am să te ajut să te RECUPEREZI cât ai zice 210 kineto.ro și îți faci si o programre pentru Kinetoterapie Online pe site-ul nostru, unde dacă te abonezi primești un program de Corecție Posturală care îți v-a schimba viața.

Vrei să vezi în continuare informații si exercitii de Kinetoterapie? Urmărește-ne pe Instagram și Facebook!

Citește articolul până la final pentru a vedea exercițiile care le poți face din prima săptămână după o Fractură de Claviculă.

Anatomie

Clavicula este localizată între Stern și Umăr. Este osul care conectează mâna de corp și joacă un rol important în articulația Scapulo Humerală.

Fractura de Claviculă reprezintă aproximativ 5 la sută din toate fracturile persoanelor adulte.

Majoritatea fracturilor de claviculă apar atunci când o persoană cade pe umăr iar acest lucru pune o presiune suficient de mare pe claviculă pentru a se fractura.

Majoritatea fracturilor de claviculă pot fi tratate conservator adică prin purtarea unor orteze, care limitează mișcarea brațului și a umărului, pentru a facilita refacerea osului.

Și există 2 tipuri:

a) Fracturile fără deplasare osoasă care se imobilizează într-o orteză Dessault 5-6 săptămâni.

b) Fracturile cu deplasare, care se reduc adică oasele se repozitionează în poziția lor anatomică, acestea se imobilizează într-un bandaj în “8” pentru 5-6 săptămâni

În cazul în care ai avut o fractură cu deplasare, orteza în 8 te ajută să stai cât mai drept pentru a alinia capetele osoase.

Trebuie să dormi cu spatele pe o pernă

Vreau să fii foarte atent la Postura ta în această perioadă, să nu mergi cu umerii în față și să nu cazi într-o cifoza.

Dar sunt cazuri în care are loc o deplasare osoasă mai mare iar aceste fracturi necesită o intervenție chirurgicală pentru alinierea claviculei.

Dar nu-ți face griji cu Recuperare și ele își revin foarte repede și fain.

Primele exerciții

Din prima săptămână vei începe exercițiile.

Doar nu credeai că pentru 6 săptămâni vei sta în pat și o să fii vai săracu de mine ce bolnaav suunt. Nu este cazul aici și mai ales la 210 kineto, noi te punem la treabă din prima zi și de aceea avem succes.

Este foarte important sa faci exerciții din prima săptămână pentru ca așa prevenim atrofia musculară și plus asta te v-a ajuta psihic să realizezi că o să-ți revii mai repede decât ai crede.

Urmărește videoclipul făcut de noi pentru a începe exercițiile!

De ce avem succes?

Pentru că La 210 kineto lucrăm cu Protocoale de Recuperare din State bazate pe ultimele descoperiri științifice.

Dacă vrei să-ți faci recuperarea în propria casă programează-te pentru o ședință de Kinetoterapie Online direct de pe site-ul nostru, unde primești un Program de Corectare a Posturii dacă ne lași adresa ta de email.

Prima Ședință de kinetoterapie online este gratuită.

Dacă ai întrebări scrie în comentarii și o să-ți răspundem căt de repede se poate.

Fii sigur că ai te-ai abonat la canalele noastre de Socializare pentru a primii cele mai noi videouri cu cele mai adevărate și aplicabile informații din kinetoterapie.

Mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a fost de folos.

Până data viitoare îți doresc multă sănătate, #KeepMoving!!