Hernia de Disc nu este o Urgență, nu întotdeauna!

Din toate afecțiunile durerilor de spate, Hernia de Disc este probabil subiectul cel mai discutat în prezent asta pentru că afectează peste 90% din populația globului. Da, ai auzit bine peste 90% din oameni suferă de o astfel de leziune.

Și totuși este necesară intervenția chirurgicală pentru tratarea herniei de disc?

Chiar dacă în unele cazuri operația este inevitabil necesară în altele corpul poate suferii leziuni care pot să fie vindecate, operația este ultima soluție atunci când tratamentul conservator se dovedește a fi ineficient.

Ce este hernia de disc?

Hernia de Disc este un proces degenerativ. Discul intervertebral “îmbătrânește”, se deteriorează, își pierde o parte din apă, iar ligamentele care mențin poziția discurilor încep să se slăbească, din cauza inactivității.

Despre anormalități normale

Poza de mai jos surpinde rezultatele unui RMN realizat pe un grup de adulți fără simptome. Rezultatele sunt cât se poate de surpinzătoare, mai bine de 90% din participanții la acest studiu suferă de hernii de disc care însă nu prezintă durere sau simptome active.

Așa cum ne arată cifrele acestui studiu probabilitatea ca și tu să ai o astfel de leziune este destul de mare. Dar nu te speria, este perfect normal!

De ce?

De-a lungul anilor acumulăm cicatrici care modifică structura osoasă rezultând aceste leziuni asimptomatice pefrect normale și care de cele mai multe ori nu sunt sursa durerilor noastre. Ele pot să fie descoperite cu un simplu examen RMN. Așa apar și diagnosticarile eronate ale unor afectiuni care nu necesită bisturiu.

Asta este si principalul motiv pentru care cei mai mulți din cei care apelează la operația herniei de disc se plâng de reapariția durerilor la scurt timp după intervenție.

Posibile cauze ale așa numitelor anormalități normale: sportul de performanță, poziția în timpul somnului, mișcări repetitive pe care le faci la locul de muncă, etc.

Cum și când te poți vindeca prin Kinetoterapie

De-a lungul timpului au apărut mai multe informații despre kinetoterapie, unele adevărate altele fiind percepții total greșite. Majoritatea oamenilor nu cunosc prea multe detalii cu privire la activitatea unui kinetorapeut asociind Kinetoterapia cu masajul.

În realitate Kinetoterapia este o forma a terapiei prin mișcare și este formată din programe specifice de recuperare personalizate pe nevoia fiecărui pacient în parte.

Pe lângă beneficiile evidente de recuperare în caz de accidentare sau boală, kinetoterapia te ajută să menții o condiție fizică și psihică sănătoasă.

Protocoalele de recuperare Like in USA după care lucrăm la 210Kineto permit o evaluare obiectivă a condiției tale; protocoale care ușurează realizarea unui program personalizat pe nevoile fiecărui organism în parte.

Astfel te putem ghida spre te ajută să scapi de durere și să câștigi mobilitate articulară, forță și rezistență musculară.

Un aspect mai puțin cunoscut este faptul că, Kinetoterapia pe lângă exercițiile de recuperare post operatorii se bucură de un real succes chiar și pentru vindecarea unor afecțiuni precum Hernia de disc. Sigur, vindecarea prin mișcare vine cu un efort considerabil susținut în egală măsură de către pacient și de către specialistul care ghidează pas cu pas recuperarea.

Așadar nu îți promitem că va fi ușor dar îți garantăm că te vei simții mai bine și că durerea o să dispară pe zi ce trece dacă vei urma pas cu pas instrucțiunile specialiștilor 210Kineto.


Servicii de Recuperare și Performanță Sportivă la un nivel nemaiîntâlnit în România

Procesul 210

Recomandat de clienți

Exclusiv review-uri de 5 stele pe Facebook și Google Maps!

Avem doar review-uri de 5 stele pe Google și Facebook. În caz că nu ești multumit de
serviciile noastre îți dăm banii inapoi.

Recenzie: Daniela Buda
Daniela Buda
Rating: 5

210 helped me to recover, in a time efficient manner, after knee surgery as well as from sciatica.

Recenzie: Anghel George
Anghel George
Rating: 5

Determinant, plăcut, cu rezultate certe!

Recenzie: Diana Puni
Diana Puni
Rating: 5

Acolo unde ești atent la detalii se vede diferența! Am ales 210 prima dată pentru kinetoterapeutul Bogdan, apoi ajungi să-ți placă pentru omul Bogdan, pentru rezultate, pentru răbdarea și perseverența de care dă dovadă acest om!

Recenzie: Coldea Radu
Coldea Radu
Rating: 5

Profesionalism, dedicare și multă muncă. Good job!

Recenzie: Ioana Tataru
Ioana Tataru
Rating: 5

210 ofera cele mai bune condiții! Sala e aerisită, dotată, iar profesionalismul predomină!

Recenzie: Oana Dogaru
Oana Dogaru
Rating: 5

Seriozitate, profesionalism, ambianță foarte placută!

Vrei să te faci bine?

Dacă te deranjează ceva, noi vrem să te ajutăm. Contactează-ne ca să începem Recuperarea.

--- ---