Ghidul complet de Masaj

Corpul tău este destul de bun să te anunțe că are nevoie de un masaj – doar dacă ar putea să-ți spună și de ce tip de masaj ar beneficia cel mai bine. Dacă sunteți nou în ale masajului sau nu v-ați aventurat niciodată mai mult de o ședință de masaj suedez, ar putea fi…

min read

masaj-deep-tissue-targu-mures

Corpul tău este destul de bun să te anunțe că are nevoie de un masaj – doar dacă ar putea să-ți spună și de ce tip de masaj ar beneficia cel mai bine. Dacă sunteți nou în ale masajului sau nu v-ați aventurat niciodată mai mult de o ședință de masaj suedez, ar putea fi confuz să navigați prin toate tipurile diferite de masaj. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta să descifrați numeroasele stiluri și beneficii ale masajului, astfel încât să vă puteți programa cel mai potrivit masaj pentru dumneavoastră.

Masaj Suedez

ceastă formă de masaj orientată spre relaxare este cea la care majoritatea oamenilor se gândesc mai întâi atunci când se gândesc la masaj. Terapeuții folosesc o secvență de mișcări lungi, frământări și mișcări circulare pentru a ajuta la micșorarea tensiunii superficiale a mușchilor. Aromaterapia poate fi adăugată pentru a spori relaxarea.

Beneficii

Pe lângă faptul că ajută la relaxarea mușchilor și la calmarea tensiunii superficiale, masajul suedez poate contribui, de asemenea, la creșterea circulației sanguine în tot corpul.

Încercați dacă

Sunteți nou în ale masajului sau căutați să vă ameliorați tensiunea ușoară până la moderată de pe spate și umeri.

Fă-ți acum o programare la un Masaj Suedez!

Masajul Deep-Tissue

După cum sugerează și numele, masajul Deep Tissue are ca scop ameliorarea tensiunii în straturile profunde ale țesutului muscular și ale fasciei. Ca atare, folosește tehnici de frământare mai intense decât masajul suedez.

Beneficii

Masajul Deep Tissue este ideal pentru eliberarea tensiunii cronice și poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare a diferitelor articulații pe care lucrăm.

Încercați dacă

Suferiți de dureri cronice sau doriți mai multă presiune decât oferă masajul suedez.

Fă-ți acum o programare la un Masaj Deep-Tissue!

Masajul Sportiv

Conceput special pentru sportivi, masajul sportiv este o variantă a masajului suedez care are ca scop abordarea durerilor cauzate de mișcarea repetitivă și ajutarea persoanelor active să se refacă cât mai repede după sport și diferite leziuni.

Beneficii

Timpi de recuperare a antrenamentului mai rapizi, o mai bună amplitudine de mișcare și performanțe îmbunătățite sunt doar câteva dintre beneficiile raportate de cei care fac masaj sportiv regulat.

Încercați dacă

Faceți sport sau vă antrenați frecvent și doriți să vă mențineți corpul într-o stare excelentă.

Fă-ți acum o programare la un Masaj Sportiv!

Masajul Trigger Point

La fel ca masajul Deep-Tissue, masajul Trigger Point are ca scop disiparea tensiunii cronice situate adânc în mușchi. Dar, în timp ce masajul Deep Tissue este ideal pentru tensiunea răspândită pe o suprafață mare, masajul Trigger Point este mai bun pentru durerea care radiază dintr-un punct foarte specific.

Beneficii

Calmează durerea cauzată de Sciatică, probleme ale Coafei Rotatorilor, articulații rigide, fascită plantară și alte probleme specifice.

Încercați dacă

Suferiți de oricare dintre afecțiunile de mai sus și vă puteți descurca cu o dragoste dură (masajul Trigger Points are reputația de a fi puțin dureros).

Fă-ți acum o programare la un Masaj Trigger Point!

Masaj de Cuplu

Terapeuții de masaj lucrează cu doi clienți unul lângă altul în aceeași cameră. Masajul suedez este modalitatea tipică utilizată, dar sunteți bineveniți să solicitați și alte tipuri de masaje, cum ar fi Deep-Tissue.

Beneficii

Deși are adesea un context romantic, un masaj de cupluri este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă reconecta cu o prietenă apropiată, o soră, o mamă , o fiică sau cu oricine nu vă deranjează să fiți semi-dezbrăcați.

Încercați dacă

Căutați să vă reconectați cu un partener romantic sau nu puteți suporta să vă despărțiți de prieteni pentru o oră.

Fă-ți acum o programare la un Masaj de Cuplu!

Terapia manuală instrumentalizată (TMI)

Terapia manuală instrumentalizată este fuziunea dintre terapia manuală și cea instrumentalizată. Este vorba despre alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale, prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Ștefan Richelli. Scopul acestora este de a accelera recuperarea pacientului, dar și de a ușura munca terapeutului.

TMI constă în aplicarea diverselor proceduri de tratament cu ajutorul mâinilor, să aplică în urmă unei evaluări (prin palpare) pentru a detecta modificări și/sau diverse anomalii a țesuturilor. Informațiile obținute prin sintul tactil permit stabilirea unu protocol delucru specific fiecărui caz în parte.

Beneficii

Creșterea elasticității aderențelor și/sau a fibrozelor, redă mobilitatea între diferite straturi ale țesuturilor, acționează asupra circulației sanguine și limfatice, acțiune reflexă prin inhibarea punctelor declanșatoare.

Încercați dacă

Doriți să scăpați de dureri, să vă îmbunătățiți amplitudinea de mișcare sau doriți să încercați o modalitate diferită!

Fă-ți acum o programare pentru Terapia manuală instrumentalizată!

Terapia cu Ventuze

Reprezintă o formă antică de medicină alternativă în care un terapeut aplică pe piele ventuze speciale, timp de câteva minute pentru a crea aspirație. Aceste ventuze sunt aplicate în mai multe scopuri, inclusiv pentru eliminarea durerii, a inflamațiilor, creșterea fluxului de sânge, cu scop anticelulitic, pentru relaxare și o stare de bine, precum și pentru un masaj profund a țesutului.

Beneficiile terapiei cu ventuze

Deși medicină modernă este încă nehotarata în legătură cu beneficiile complete ale acestei terapii, oamenii de știință sunt din ce în ce mai conștienți de faptul că, în mâinile experților practicieni, ar putea ajuta mulți pacienți care suferă de o serie de afecțiuni.

Terapia cu ventuze oferă mai multe avantaje, printre care și faptul că ajută la promovarea fluxului sanguin și la creșterea circulației sângelui la nivelul mușchilor și țesuturilor, la aprovizionarea cu oxigen a celulelor, la înlăturarea nodurilor și la eliberarea și scurgerea excesului de fluide și toxine.

Terapia cu ventuze se bazează pe convingerea că folosirea aspirației sau a vidului pe anumite puncte ale corpului unui pacient poate ajută la eliminarea obstrucțiilor în căile energetice naturale din interiorul corpului și, prin urmare, la vindecarea bolilor.

Fă-ți acum o programare pentru Terapia cu Ventuze!