5 Accidentări frecvente în Ski și Snowboard

Schiatul este iubit de atât de mulți dintre noi din diverse motive, iar unul din motive este fericirea pe care ne-o aduce. Pentru că un timp destul de lung nu practicăm acest sport, este important ca noi toți să fim pregătiți înainte de a merge pe pârtie, deoarece este un sport foarte solicitant! Sunt mai multe elemente pe care trebuie să le antrenezi și să le dezvolți înainte de a te arunca pe pârtie și aici vorbim de forță musculară, anduranță, agilitatea, echilibrul, mobilitatea, flexibilitatea, rezistență și chiar și viteză. Punând o bază bună a acestor elemente, ești pregătit să te bucuri de zăpadă.

Accidentările sunt din păcate frecvente în ski și snowboard și sunt cauzate de obicei de lipsa de pregătire fizică.

Mai jos îți prezentăm 5 cele mai frecvente accidentări în Ski și Snowboard

1.Leziuni la nivelul Capului

Pentru schiorii cu și fără experiență, poate fi dificil să-și mențină viteza și echilibrul în același timp. După o cădere sau o coliziune, lovirea capului de un copac, stâncă sau o altă persoană poate fi un accident foarte grav. Leziunile la cap pot varia de la traume minore la traume semnificative. Oricum ar fi, acestea necesită atenție imediată.

În cel mai rău caz, leziunile la nivelul capului pot duce la sângerări excesive, care ar putea necesita cusături. Alte accidentări pot părea mai puțin grave, dar pot provoca lipsă de coordonare sau amețeală. Leziunile la cap sunt extrem de grave și se pot agrava fără un tratament adecvat. Pentru a preveni rănile severe ale capului, purtați întotdeauna cască.

2. Ruptura Ligamentului Colateral Medial

Ligamentul Colateral Medial se găsește în interiorul genunchiul, în partea internă, iar acesta unește capetele oaselor genunchiului. Scopul său este să prevină ca genunchiul să se îndoaie spre interior, menținând funcționalitatea adecvată.

Vremea rece are un efect negativ asupra genunchilor, fără să vorbim de accidentări!

În timp ce schiați sau faceți snowboard, o ruptură a Ligamentului Colateral Medial poate apărea din cauza forței puse pe un genunchi când celălalt, cade peste el

Ca urmare a acestei accidentări, pasionații de schi vor suferi dureri severe, precum iar genunchiul se v-a umfla și se v-a învineții. Vă recomand ca să nu stați pe pârtie cu această leziune, pentru că o să fie destul de dureros. Ce vă recomand este să nu mai schiți, să mergeți la restaurant și să cereți niște gheață și să o puneți pe genunchi în timp ce acesta este un pic ridicat, iar în cel mai scurt timp să vedeți un ortoped, pentru a vedea care este programul de tratament.

Kinetoterapia vă este foarte de folos, pentru a vă ajuta să scăpați de durere, să vă recăpătați mobilitatea și forța. Putem să te ajutăm online sau să vii direct la noi în cabinet! Trebuie doar să-ți faci o programare AICI!

3. Ruptura Ligamentului Încrucișat Anterior

Fiind una dintre cele mai frecvente leziuni sportive , LIA are risc de accidentare în orice sport care implică manevre rapide. Schiatul și snowboardul implică schimbări bruște de direcție care pot provoca o ruptură a Ligamentului Încrucișat Anterior.

Situat în centrul genunchiului, LIA controlează cât de mult se poate deplasa tibia în raport cu femurul. Leziunile LIA apar atunci când oamenii pivotează, fac o hiperextensie sau se opresc brusc.

Reglarea vitezei este esențială în ski și snowboard. În calitate de specialiști în medicină sportivă, sfătuim toți pacienții că oprirea bruscă a mișcării în timp ce faceți deraparea sau carving ar putea duce la o leziune a LIA.

Simptome

Adesea persoanele care suferă o accidentare de LIA vor auzi un sunet, ca și cum pușcă ceva. Dar vor avea și alte semne, genunchiul se v-a umfla!

Dacă credeți că ați suferit o leziune a Ligamentului Încrucișat Anterior, nu mai schiați și consultați un ortoped. Este posibil să fie nevoie de o intervenție chirurgicală, dar Kinetoterapia o să vă ajute și înainte de operație și după, dar și dacă nu aveți nevoie de o intervenție! Putem să te ajutăm online sau să vii direct la noi în cabinet! Trebuie doar să-ți faci o programare AICI!

Sau începe primele exerciții acasă, citește articolul Primele 2 săptămâni de Recuperare după Ligamentoplastie.

4. Fractura la nivelul articulației mâinii

În timpul unei căzături, este instinctual să încercați să vă restabiliți echilibrul, întinzând mâna pentru sprijin. În unele cazuri reușim să ne agățăm de sol, sau de un copac pentru a evita o accidentare. În alte cazuri, punând întreaga greutate a corpului pe încheietura mâinii, aceasta poate duce la accidentarea ligamentelor, din cauza unei presiuni prea puternice. Durerea de mână poate fi deosebit de limitativă , mai ales din perspectiva unui ortoped.

Acesta este o accidentare obișnuită pentru pasionații de sporturi de iarnă, deoarece întinderea mâinii pe pământ este cel mai bun mod de a preveni căderea. Dacă suferiți o accidentare a încheieturii mâinii în timp ce schiați, atunci este imperativ să opriți schiul. Apoi solicitați asistență medicală. În funcție de gravitatea leziunii, este posibil să aveți nevoie doar de o orteză pentru ca fractura să se vindece.

Kinetoterapia joacă un rol important în recuperarea mobilității și forței musculare, pentru că după ce vei scoate mâna din orteză, vei observa că musculatura este atrofiată și mișcare mâinii este limitată! Te putem ajuta cu kinetoterapie online sau să vii direct la noi în cabinet. Fă-ți o programare AICI!

5. Accidentări la nivelul Umărului

În funcție de felul în care cădeți, și cât de des haha, leziunile la umăr pot fi frecvente. Dacă unul dintre oasele tale este forțat să se deplaseze sau dacă osul se fracturează, poate fi extrem de dureros.

Deoarece umărul conectează brațele la trunchi , există o mulțime de structuri ale corpului care pot fi de asemenea afectate. În plus, ligamentele, mușchii și tendoanele pot fi și ele afectate din cauza căderii. Drept urmare, ele devin slăbite și nu mai lucrează la nivelul optim.

Leziunile la nivelul umărului necesită tratament din partea unui ortoped. Pe lângă intervenția chirurgicală reconstructivă, leziunile de umăr și kinetoterapie. Putem să te ajutăm atât online cât și direct în cabinet. Fă-ți o programare AICI!

Sau începe primele exerciții acasă, citește articolul Cum să scapi de Durerea de Umăr dacă ai o Leziune de Coafa Rotatorilor

Vrei să fii pregătit de Ski sau Snowboard?

Intră în programul nostru de Pregătire și Prevenție în Ski!

Este un program de 4 săptămâni care te v-a pregăti de sportul preferat, pentru a te bucura de fiecare zi pe pârtie și pentru a prevenii accidentările de mai sus!

Cu doar 110 LEI te pregătești pentru pârtie!


Servicii de Recuperare și Performanță Sportivă la un nivel nemaiîntâlnit în România

Procesul 210

Recomandat de clienți

Exclusiv review-uri de 5 stele pe Facebook și Google Maps!

Avem doar review-uri de 5 stele pe Google și Facebook. În caz că nu ești multumit de
serviciile noastre îți dăm banii inapoi.

Recenzie: Daniela Buda
Daniela Buda
Rating: 5

210 helped me to recover, in a time efficient manner, after knee surgery as well as from sciatica.

Recenzie: Anghel George
Anghel George
Rating: 5

Determinant, plăcut, cu rezultate certe!

Recenzie: Diana Puni
Diana Puni
Rating: 5

Acolo unde ești atent la detalii se vede diferența! Am ales 210 prima dată pentru kinetoterapeutul Bogdan, apoi ajungi să-ți placă pentru omul Bogdan, pentru rezultate, pentru răbdarea și perseverența de care dă dovadă acest om!

Recenzie: Coldea Radu
Coldea Radu
Rating: 5

Profesionalism, dedicare și multă muncă. Good job!

Recenzie: Ioana Tataru
Ioana Tataru
Rating: 5

210 ofera cele mai bune condiții! Sala e aerisită, dotată, iar profesionalismul predomină!

Recenzie: Oana Dogaru
Oana Dogaru
Rating: 5

Seriozitate, profesionalism, ambianță foarte placută!

Vrei să te faci bine?

Dacă te deranjează ceva, noi vrem să te ajutăm. Contactează-ne ca să începem Recuperarea.

--- ---