Istoricul 210

În memoria fondatorului Centrului 210 Kineto, Bogdan Rus.

Cu un scop nobil și o dorință puternică, acesta a înființat Centrul 210 Kinetoterapie in 2017. După o perioadă îndelungată de practică și studiu, inclusiv în Statele Unite, Bogdan a decis să pună bazele unui vis care, și în prezent, își menține steagul sus și se află la un nivel de calitate exemplar. Bogdan, pe lângă metodele inovative pe care le-a adus din America – fapt ce l-a diferențiat de alți terapeuți – a hotărât să-și pună întregul suflet în recuperarea altor oameni.

Rezultatele pe care le-a obținut au fost remarcabile; cei care au colaborat cu el nu au văzut doar un kinetoterapeut, ci au descoperit un adevărat prieten și om care îi ajuta cu adevărat să atingă cea mai bună versiune a lor și să-și rezolve toate problemele. Bogdan era o sursă constantă de motivație, o persoană la care te puteai uita cu zâmbetul pe buze și cu fericire în suflet.

De la colaboratori, la angajați, la pacienți, la prieteni, la cunoscuți, toți îl iubeau. Din păcate, acesta a ales să părăsească această lume, fiind acum cu siguranță într-un loc mai bun și mai frumos, alături de alte persoane cu suflet mare și ne veghează pe toți zâmbind. După plecarea lui, afacerea în care și-a pus tot sufletul urma să se închidă. Majoritatea angajaților s-au retras, crezând că nu se mai face nimic, colaboratorii nu au mai avut unde să trimită pacienți pentru recuperare, iar firma a început să acumuleze datorii la alți colaboratori și la chirie.

Totul a căzut pe umerii mamei lui, care își dorea să continue numele 210Kiento (210 vine de la înălțimea pe care Bogdan o avea), în care fiul ei și-a pus tot sufletul și a făcut o treabă extraordinar de complexă. Nefiind în domeniu, totul părea imposibil și trebuia să vândă afacerea în stadiul în care era. Povestea m-a inspirat, iar pentru că am făcut practica la Centrul 210Kineto timp de câteva luni, am decis să iau legătura cu mama lui Bogdan pentru a vedea cum putem continua această afacere frumoasă.

Cea mai bună opțiune, deoarece toți cei interesați să cumpere ar fi schimbat tot, inclusiv numele pe care ea își dorea să îl continue, a fost să mi-o încredințeze mie. Din cauza faptului că eram student, nu mi-am permis să plătesc suma necesară plus datoriile la început. Am ajuns la o înțelegere cu ea și cu cei la care aveam de plătit chiria, să mai aștepte puțin pentru a începe să plătesc din ceea ce câștigam acolo în lunile următoare. Nu mă cunoștea nimeni în oraș, nu colaboram cu nimeni, sala nu avea pacienți și nici bani de unde să scot.

Apoi, am ajuns să fiu singur într-o sală mare și priveam pereții zâmbind, deoarece toți au acceptat să mă aștepte după ce le-am explicat povestea. Zâmbeam pentru că știam că oricât de greu ar fi, această afacere va continua și va aduce multe zâmbete de la fiecare pacient care se va recupera, de la fiecare angajat și colaborator. Această afacere continuă să evolueze, iar în ziua de azi, unul dintre stâlpii de bază, care se ocupă cu motivația și moralul și care ne veghează non-stop, este acolo și va fi mereu – În memoria fondatorului Bogdan Rus.