Umblă ca un pinguin pentru a preveni alunecările pe gheață!

Ia-o încet pe gheață și umblă ca un pinguin pentru a prevenii alunecările și accidentările!(citește cum să previi accidentările pe pârtie) Potrivit Consiliului Național de Siguranță, 25.000 de accidentări prin alunecare și cădere apar zilnic în Statele Unite. Leziuni Traumatice Aproape toate leziunile cauzate de alunecări și căderi pe zăpadă și gheață intră sub clasificarea „leziunilor traumatice”. Aceste…

min read

umbla-ca-un-pignuin

Ia-o încet pe gheață și umblă ca un pinguin pentru a prevenii alunecările și accidentările!(citește cum să previi accidentările pe pârtie)

Potrivit Consiliului Național de Siguranță, 25.000 de accidentări prin alunecare și cădere apar zilnic în Statele Unite.

Leziuni Traumatice

Aproape toate leziunile cauzate de alunecări și căderi pe zăpadă și gheață intră sub clasificarea „leziunilor traumatice”. Aceste leziuni variază de la vânătăi minore, tăieturi și abraziuni la fracturi osoase grave, leziuni ale măduvei spinării și contuzii , potrivit Consiliului Național de Siguranță.

Accidentările prin alunecare și căderea reprezintă un număr mare de leziuni în perioada ierni și pot avea un impact serios asupra calității vieții persoanei vătămate. Cele mai frecvente leziuni întâlnite ca urmare a alunecării pe gheață sunt leziunile la cap, precum și fracturile de brațe, picioare și șolduri, rupturi de meniscentorse de gleznă și întinderi musculare.

Unde să fii mai atent!

Alunecările și căderile apar de obicei atunci când o persoană iese din vehicul sau merge într-o parcare sau pe trotuar. Un alt loc periculos este întâlnit la intrarea într-o clădire pe suprafeța umede

Umblă ca un pinguin

Oamenii care trăiesc în zonele cu climă mai rece sunt mai aclimatizați la mersul pe gheață, deoarece acești au învățat să meargă ca un pinguin.

Pentru a umbla ca un pinguin, ai grijă la următoarele:

 • Îndoiți-vă ușor și mergeți cu piciorul plat
 • Păstrați-vă centrul de greutate peste picioare cât mai mult posibil, nu vă lăsăți pe spate!
 • Îndreptați ușor picioarele înspre lateral – bine, ca un pinguin
 • Fă pași scurți
 • Ai grijă unde pășești
 • Concentrați-vă pe menținerea echilibrului
 • Ține-ți brațele în lateral și scoate-ți mâinile mâinile din buzunare
 • Mergi încet

Învață cum să cazi

Oamenii ar trebui să învețe cum să cadă pentru a preveni accidentările grave. Cel mai important lucru, este să vă protejați capul. Oasele se vor vindeca, o leziune a capului poate fi cu totul diferită și poate duce chiar la moarte.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă protejați capul în timpul căderii:

 • Dacă vă simțiți că începeți să cădeți, puneți bărbia în piept pentru a preveni lovirea capului de gheață sau trotuar
 • Pune-ți brațele în jurul capului, cât mai repede!
 • Pe măsură ce cădeți, încercați să vă pliați corpul, ceea ce ajută la scăderea înălțimii căderii.
 • Pe măsură ce lovești solul, rulează și expiră brusc pentru a-ți încorda corpul și a-i permite acestuia să absoarbă impactul.

Articole recomandate

Fractura de Claviculă

Ruptura de Menisc

Entorsa de Gleznă

Întinderea musculară de Adductori

Primele 2 săptămâni după o ruptură de Ligament Încrucișat Anterior